צילום, אוכל ומה שביניהם

לחמניות מתוקות

לחמניות רכות, מתקתקות וטעימות טעימות (מקור המתכון: אתר השף הלבן).

המתכון מספיק ל-24 עד 30 לחמניות אישיות (כמובן שתלוי בגודל הלחמנייה).

מצרכים:

13 גרם שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים

110 מ"ל מים חמימים

445 מ"ל חלב / מים

45 גרם חמאה מומסת / מרגרינה מומסת

100 גרם סוכר

1 ק"ג קמח

2 ביצים

2 כפיות מלח

 

אופן ההכנה:

מכינים ראש עיסה:

– בשמרים היבשים –  לוקחים חופן מהכמות של הקמח עם כפית סוכר, המים החמימים והשמרים ומכניסים לקערת המיקסר לתסיסה של כ-40 דקות

– שמרים טריים – מכניסים את המים החמימים עם כפית סוכר והשמרים ומניחים לתסיסה של כ-15 דקות.

 

– לאחר שהשמרים תססו, מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה ביחד עם תערובת השמרים את החלב, הסוכר וכוס מן הקמח ולשים כדקה, צריכה להתקבל תערובת שמזכירה תערובת של פנקייק.

– מוסיפים את החמאה המומסת, הביצים והסוכר ולשים עוד כחצי דקה.

– מוסיפים את כל הקמח הנותר ולשים כ-4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

– מניחים את הבצק מכוסה בניילון נצמד במקום חמים עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.

– לאחר שהבצק מוכן, מוציאים ממנו את האוויר ומתחילים לעצב לחמניות.

– נותנים ללחמניות להכפיל את גודלן עוד כ-40 דקות ומחממים את התנור ל-180 מעלות.

– לאחר שהן תפחו ניתן להברישן עם חמאה או ביצה ולהכניס לאפייה של כ-15-20 דקות או עד להזהבה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s