צילום, אוכל ומה שביניהם

ספגטי אלה פוטנסקה-ג'יימי אוליבר / Jamie Oliver's 30 Minute Meals: Spaghetti Alla Puttanesca

ספגטי אַלָהּ פּוּטָנֶסְקָה (באיטלקית: Spaghetti alla puttanesca; מילולית: ספגטי בסגנון הזונה) הוא מאכל פסטה איטלקי מתובל, אשר מרכיביו האופייניים הינם עגבניות, שמן זית, זיתים, צ'ילי, צלפים ושום.

סיפור עממי מייחס את המצאת הספגטי אלה פונטנסקה לזונות שעבדו בנאפולי במחצית המאה ה-20, אשר לא הורשו לצאת מפתח ביתן וחיפשו אחר מאכלים המבוססים על תוצרת מקומית, שניתן לבשלם במהירות והם מזינים‏.

קיימות מספר גרסאות למאכל. הגרסה הנפוליטנית, היא ללא אנשובי. ברוב המטבחים הרוטב הוא מלוח מעט (ממלח ודגי אנשובי), מתובל (מצ'ילי) ובעל ריח בולט (מן השום).

את המתכון הזה ראיתי בתוכנית של ג'יימי אוליבר – בישול ב-30 דקות. טיפה שיניתי וזה מה שיצא… יאמי 🙂

המרכיבים:

1 קופסת טונה בשמן

1 חב' ספגטי

4 פילטים של אנשובי

1 פלפלון צ'ילי

8-10 זיתי קלמטה מגולענים

6-8 עגבניות קלופות ומרוסקות

צרור פטרוזיליה טרי

גבינת פרמזן מגורדת

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הספגטי במי מלח.

במחבת, מחממים את השמן של הטונה ומוסיפים צ'ילי קצוץ, אנשובי, טונה, זיתים ופטרוזיליה קצוצה (החלק התחתון של הצרור).

אחרי שהמרכיבים מקבלים צבע, מוסיפים את העגבניות ונותנים לרוטב להמשיך להתבשל.

כשהרוטב והפסטה מוכנים, מערבבים אותם יחד.

מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה וכן את שאר הפטרוזיליה הקצוצה.

מערבבים היטב ומגישים.

ניתן להוסיף גבינת פרמזן מגורדת למעלה.

Ingredients

Puttanesca 500g dried spaghetti

Small can of tuna in olive oil

4 anchovies in olive oil

1 fresh red chillies

8-10 black olives

6-8 of chopped tomatoes

Handful of fresh parsley (optional)

Parmesan cheese

Method

Put the spaghetti into the saucepan and cook it according to the instructions on the packet. Pour the oil from the tuna into a frying pan and then add the anchovies and their oil (don't be alarmed if it looks like there is a lot of oil).

Chop the chillis (seeds optional) and stalks from the parsley then add them to the frying pan. Chop the parsley leaves and put them to one side. Add the tuna, breaking it up a little, then add the olives and the tinned tomatoes.

Once the pasta has cooked, drain it and reserve some of the water. Add the pasta to the frying pan, and then add most of the parsley, mixing well. If the sauce feels very thick add some of the reserved spaghetti water to loosen it up. Pour the spaghetti into a large bowl and finish with the remaining parsley and parmesan cheese.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s