צילום, אוכל ומה שביניהם

לחם השיפון של יובל

IMG_1801_1

אין כמו לחמים שמכינים בבית והכי אין על הלחמים של יובל…

אני מביאה כאן את המתכון שלו ללחם שיפון.

תנסו… הנאה מובטחת (הכי טעים עם גבינת שמנת וסלמון מעושן).

מצרכים ל-2 כיכרות:

500 גרם קמח שיפון

1 קג' קמח חיטה לבן

50 גרם שמרים

1/4 כוס סוכר

1/4 4 כוסות מים

3 כפות שמן

3/4 כף מלח

200 גר' זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמחים בקערה גדולה ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים את הסוכר, המים, השמן והזיתים. לשים 2- 3 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות, עד שהבצק נעים ודביק.

2. משמנים את הקערה בשמן ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים 40 דקות בטמפרטורת החדר.

3. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ויוצרים מכל כדור צורת נקניק באורך התבנית. משמנים את התבניות בשמן ומניחים את הנקניקים בתוכם. מכסים בניילון ומתפיחים כ-40 דקות.

4. מחממים תנור ל-230 מעלות. מברישים את הכיכרות במים.

5. מכניסים את התבניות לשליש התחתון של התנור וזורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ- 45 דקות, עד שהלחם מקבל קרום קשה. 

IMG_1806_1

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.