צילום, אוכל ומה שביניהם

מאפינס אפויים במילוי ריבה

IMG_3386_s

את המתכון הזה מצאתי בבלוג של וויני – משהו מתוק.

המתכון בהשראת נייג'לה לוסון והוא אמור להיות איזשהו תחליף לסופגניות המדהימות והמשמינות של חנוכה, אבל בינינו, מאפינס אפויים הם לא באמת סופגניות מטוגנות 🙂

בכל אופן, זה נורא קל, מהיר וטעים ואפשר לגוון עם המליות. אנחנו ניסינו ריבה, ריבת חלב ושוקולד.

IMG_3405_1_s

המצרכים (ל-24 יחידות):

375 מ"ל (½1 כוסות)  חלב / חלב בטעם ווניל

255 מ"ל (1 כוס) שמן

3 ביצים גדולות

½1 כפיות תמצית ווניל / 2 שקיות סוכר ווניל

600 גר' קמח תופח

300 גר' סוכר

למילוי – ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד נוטלה, ממרח תמרים וכו'

לציפוי – אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות.

שמים ניירות עטרה בתבנית מאפינס.

בעזרת מזלג מערבלים את הסוכר עם החלב, השמן, הביצים והווניל.

מערבבים את התערובת לתוך הקמח התופח, רק עד שהכל נטמע (אם יש גושים מתעלמים מהם!).

ממלאים את השקעים עד 1/3 מהגובה. מניחים מעל כפית ריבה בכל שקע, וממלאים בעוד בלילה עד 2/3 מהגובה.

אופים 20 דקות או עד שהציפוי קפיצי ויציב למגע והמאפינס תפחו (כדאי לבדוק בעזרת קיסם).

כשהמאפינס מתקררים מעט, מפזרים עליהם אבקת סוכר.

IMG_3416_s

4 תגובות

  1. הכנתי את זה כמו שאמרת עם מילוי שוקולד וריבת חלב וחלק ריבה. ובשוקולד ובריבת חלב הם עשו חור בתחתית המאפינס וברח המילוי.. משו שעשיתי לא בסדר?

    20 בדצמבר 2016 בשעה 23:51

    • הי כנרת 🙂 לא נראה לי שעשית משהו לא בסדר, אולי בפעם הבאה כדאי לשים פחות מילוי כדי שלא יגלוש החוצה.

      21 בדצמבר 2016 בשעה 0:26

  2. ליז

    נשמע מדליק וגם נראה טוב
    אבל תגידי הכמות של הקמח והכמות של הסוכר זה לא מוגזם? יותר מ4 כוסות קמח ושתי כוסות סוכר??
    תודה

    22 בדצמבר 2014 בשעה 9:45

    • הי ליז 🙂 מדובר בכמות של 24 יחידות ולכן יש צורך בכל הקמח הרשום במתכון. אפשר להוריד את כמות הסוכר. אנחנו הכנו בפעם האחרונה עם 200 גר' סוכר. יצא פחות מתוק ועדיין טעים.

      22 בדצמבר 2014 בשעה 12:22

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.