מאפינס אפויים במילוי ריבה
את המתכון הזה מצאתי בבלוג של וויני – משהו מתוק.
המתכון בהשראת נייג'לה לוסון והוא אמור להיות איזשהו תחליף לסופגניות המדהימות והמשמינות של חנוכה, אבל בינינו, מאפינס אפויים הם לא באמת סופגניות מטוגנות 🙂
בכל אופן, זה נורא קל, מהיר וטעים ואפשר לגוון עם המליות. אנחנו ניסינו ריבה, ריבת חלב ושוקולד.
המצרכים (ל-24 יחידות):
375 מ"ל (½1 כוסות) חלב / חלב בטעם ווניל
255 מ"ל (1 כוס) שמן
3 ביצים גדולות
½1 כפיות תמצית ווניל / 2 שקיות סוכר ווניל
600 גר' קמח תופח
300 גר' סוכר
למילוי – ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד נוטלה, ממרח תמרים וכו'
לציפוי – אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות.
שמים ניירות עטרה בתבנית מאפינס.
בעזרת מזלג מערבלים את הסוכר עם החלב, השמן, הביצים והווניל.
מערבבים את התערובת לתוך הקמח התופח, רק עד שהכל נטמע (אם יש גושים מתעלמים מהם!).
ממלאים את השקעים עד 1/3 מהגובה. מניחים מעל כפית ריבה בכל שקע, וממלאים בעוד בלילה עד 2/3 מהגובה.
אופים 20 דקות או עד שהציפוי קפיצי ויציב למגע והמאפינס תפחו (כדאי לבדוק בעזרת קיסם).
כשהמאפינס מתקררים מעט, מפזרים עליהם אבקת סוכר.
הכנתי את זה כמו שאמרת עם מילוי שוקולד וריבת חלב וחלק ריבה. ובשוקולד ובריבת חלב הם עשו חור בתחתית המאפינס וברח המילוי.. משו שעשיתי לא בסדר?
20 בדצמבר 2016 בשעה 23:51
הי כנרת 🙂 לא נראה לי שעשית משהו לא בסדר, אולי בפעם הבאה כדאי לשים פחות מילוי כדי שלא יגלוש החוצה.
21 בדצמבר 2016 בשעה 0:26
נשמע מדליק וגם נראה טוב
אבל תגידי הכמות של הקמח והכמות של הסוכר זה לא מוגזם? יותר מ4 כוסות קמח ושתי כוסות סוכר??
תודה
22 בדצמבר 2014 בשעה 9:45
הי ליז 🙂 מדובר בכמות של 24 יחידות ולכן יש צורך בכל הקמח הרשום במתכון. אפשר להוריד את כמות הסוכר. אנחנו הכנו בפעם האחרונה עם 200 גר' סוכר. יצא פחות מתוק ועדיין טעים.
22 בדצמבר 2014 בשעה 12:22