צילום, אוכל ומה שביניהם

שקשוקה

IMG_3640_s

אני לא חושבת שיש מישהו שלא אוהב שקשוקה… טוב, בעצם אני מכירה לפחות אחד, הבן שלי בן ה-14. הוא אומר שהטעם של העגבניות לא מתחבר לו עם הביצים. תכלס' אני לא יודעת אם יש משהו שמתחבר לו חוץ משניצל והמבורגר.

אבל חוץ ממנו, באמת אין מצב שיש עוד מישהו שלא אוהב שקשוקה.

שקשוקה זה אוכל מנחם, אבל כזה שלא דורש התעסקות מרובה, או מצרכים יקרים.

מכניסים למחבת מה שיש וזהו… הארוחה מוכנה.

הזיכרון הראשון שלי משקשוקה הוא מבית אמא… אחי חוזר מהצבא, אני ילדה קטנה (יש בינינו הבדל של 17 שנה), מסתכלת מוקסמת על אמא שלי שמכינה לו את השקשוקה שהוא אוהב בצ'יק צ'ק.

השקשוקה של אמא שלי היא עם פלפלים ירוקים ואדומים וגבינה למעלה. אני פחות מתחברת לזה. אוהבת את השקשוקה שלי נטורל, אבל עם לחם חם וטרי.

להלן המתכון אבל לא חייבים להיצמד אליו. הכל יכול להיכנס פנימה. אין מגבלות. מה שיש במקרר…

תיהנו!

IMG_3622_s

החומרים ל2- מנות:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ לקוביות

5 עגבניות בשלות מקולפות וחתוכות לקוביות

5 ביצים

1/2 פלפלון צ'ילי גרוס

מלח

 

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל. מאדים דקה-שתיים תוך כדי בחישה, עד להזהבה קלה.

2. מוסיפים עגבניות וצ'ילי, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומבשלים כעשר דקות עם כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעגבניות רכות ונוצר מעין רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להוסיף מעט מים רותחים אם אין מספיק רוטב.

3. יוצרים גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, את הביצה האחרונה מקשקשים וגם אותה מוסיפים לרוטב. מכסים ומבשלים שתיים עד חמש דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.

IMG_3634_s

עוד כמה טיפים חשובים:

כלי – משתמשים במחבת עמוקה או בסיר רחב ונמוך. כדאי להצטייד במכסה בעל פתח ליציאת אדים, כדי להקל על אידוי וצמצום הרוטב.

רוטב – רק כשהרוטב מוכן ומאוזן מבחינת הטעמים מוסיפים את הביצים, מכיוון שקשה לתקן תיבול לאחר שמוסיפים אותן.

ביצים – כדי למנוע תאונות, פותחים כל ביצה לחוד לקערית, מפנים לה מקום ברוטב ומחליקים אותה לתוכו.

צהוב עולה – יש כאלה שמעדיפים רק חלמונים בשקשוקה שלהם, והם מסלקים את החלבונים מראש.

ביצה הפוכה – מי שאוהב שהחלבון אוטם את החלמון יכסה את המחבת.

חלמון נוזלי – מי שאוהב החלמון נוזלי במיוחד ינמיך מאוד את הלהבה, ואפילו יכבה וימתין 5 דקות עד שהחלמון יתגבש מעט בחום עקיף.

טאץ' אחרון – רגע לפני ההגשה מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, גבינה מגוררת (מוצרלה, אמנטל, רוקפור או בולגרית), ואפשר גם להסתפק במלח גס ופלפל גרוס.

IMG_3642_s

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s