צילום, אוכל ומה שביניהם

גלידת חורף (וקיץ גם)

IMG_3543_s

שנים חשבתי שזה בלתי אפשרי להכין גלידה בבית ואז קראתי מאמר במגזין "על השולחן" והשתכנעתי  שזה אפשרי בתנאי שיש בבית מכונת גלידה.

בינתיים (עד לרכישת המכונה, שאינה מוצר זול במיוחד), ניסינו מאותו המאמר מתכון לגלידת וניל בלי מכונת גלידה. החלק העיקרי במתכון דיבר על להוציא את הגלידה מהמקפיא אחת לכמה שעות, לערבב ולהחזיר, כדי שלא ייווצרו גושי קרח בתערובת.

הגלידה בסופו של דבר יצאה טעימה, אבל ההכנה הייתה מאוד מייגעת וכמעט גרמה לנו לוותר.

אבל אז גילינו שאפשר לעשות גלידה קצת אחרת. בלי מכונה ובלי ערבובים חוזרים ונשנים.

המתכון הבא מופלא והוא לגמרי יציר כפינו להתפאר.

הגלידה המתקבלת הינה רכה ונימוחה ומאוד מתאימה לחורף, וגם לקיץ.

אפשר לגוון בטעמים ולצרף לסופלה או לעוגת שוקולד חמה. מעדן!

וכמובן שמתקבלת גלידה טבעית, ללא חומרים משמרים, שהיא הרבה יותר בריאה מכל גלידה קנויה שהיא.

מומלץ… 10 דקות הכנה וזהו…

המצרכים:

4 חלבונים (לבן)

1/2 כוס סוכר

1 סוכר וניל

להקציף

 

4 חלמונים (הצהוב)

1 שמנת חלבית להקצפה

להקציף  

 

אופן ההכנה:

לערבב את שתי הקצפות בזהירות ולשפוך לתבנית.

להקפיא עד השימוש.

 

לגלידת וניל עם עוגיות – להוסיף עוגיות אוראו לתערובת החלבונים.

לגלידת וניל עם פצפוצים – להוסיף פצפוצי שוקולד מריר/לבן לתערובת החלבונים.

לגלידת שוקולד – להמיס במיקרוגל 200 גר' שוקולד מריר (עדיף 60% קקאו) עם השמנת החלבית להקצפה ולהוסיף לתערובת החלמונים.

אופציה נוספת לגלידת שוקולד – להוסיף 5 כפות אבקת שוקולית לתערובת החלמונים.

לגלידת שוקו וניל – להכין גלידת וניל עוגיות ולהקפיא במשך שעתיים.  לאחר מכן, להכין גלידת שוקולד ולהוסיף כשכבה שניה לקופסה עם גלידת הוניל.

מודעות פרסומת

8 תגובות

  1. יעל

    היי תודה על מתכון קליל.
    לאיזה כמות זה מספיק? ליטר או פחות?
    שאלה נוספת..
    האם עם קצפת ריצ' זה לא ייצא טעים?

    28 ביולי 2017 בשעה 8:00

    • היי יעל,
      המתכון מספיק לכמות של לפחות ליטר (הערכה, לא מדדתי במדויק).
      לא ניסיתי להכין עם קצפת ריצ'. אם היא מקציפה כמו קצפת רגילה, אפשר לנסות…

      28 ביולי 2017 בשעה 12:30

  2. י

    לא הבנתי את עיניין ההקצפה,האם להקציף שמנת מתוקה ואז להוסיך החלמונים ?או שניתן להקציף יחד.

    30 ביולי 2013 בשעה 15:28

    • lensandfood

      מנסיוני, שמנת מקציפה טוב יותר כאשר מקציפים אותה לבד ואחר כך מוסיפים את החלמונים.

      30 ביולי 2013 בשעה 17:22

  3. מכונת גלידה היא מכשיר נפלא ושווה להשקיע בו או ( יותר טוב ) לארגן שחברים או משפחה יקנו לכם ליום הולדת הקרוב. במיוחד בחורף כשהמחירים יורדים..
    http://www.nemox.co.il/

    17 בינואר 2013 בשעה 11:14

    • או קי. רשמתי לעצמי 🙂

      17 בינואר 2013 בשעה 11:20

      • י

        סליחה על הבורות,למה הכוונה שמנת חלבית. ותןדה על מתכון קל וחסכוני.

        6 ביולי 2013 בשעה 14:51

      • lensandfood

        שמנת חלבית=שמנת מתוקה לקצפת 38% שומן (ציינתי חלבית, כי יש גם שמנת על בסיס צמחי, של ריץ', ולא התכוונתי אליה במתכון זה).

        6 ביולי 2013 בשעה 18:07

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s