המבורגר ביתי ממש כמו באגאדיר
אז בשבת החורפית שהייתה לנו אתמול, כשכולם העמיסו על עצמם חמין או נזיד, או סתם מרק טוב, אנחנו הלכנו על המבורגר ביתי, שזה גם ספציאליטה של יובל (חוץ מהסטייקים המעולים שלו, שגם להם מקום של כבוד בבלוג זה :)).
הסוד במתכון הזה הוא בבשר. חשוב ללכת על בשר טרי. עדיף כזה שטוחנים בבית, או שרואים את הקצב טוחן. חשוב שיהיה בבשר קצת שומן. אנחנו ניסינו כל מיני שילובים והכי טוב עובד אצלנו בשר צלעות + 10% נוספים שומן כבש.
חשובה גם הלחמניה כמובן. כי מה לעשות, המבורגר בצלחת אף פעם לא יהיה כמו המבורגר בלחמניה.
דווקא את לחמניות ההמבורגר אנחנו לא מכינים בבית (למרות שיובל אוהב לאפות ומכין כל הזמן מיני מאפים), ואנחנו גם מוותרים על צ'יפס בגלל שאנחנו משתדלים לאכול כמה שפחות מטוגן וצ'יפס בתנור זה ממש לא כמו צ'יפס מטוגן.
היות ויובל הוא זה שמכין את ההמבורגרים אצלנו בבית, שאלתי אותו מהם זמני הצליה הרצויים והוא ממש התקשה לכמת את הזמנים, אז זה מה שיצא… מקווה שיצליח לכם, כי זה באמת לא נורא מסובך וממש שווה את הניסיון…
אז יאללה מתחילים…
* התמונה בראש הפוסט הינה בהשראת Musical Hamburger בהצדעה לזקני השבט 🙂
מרכיבים (ל-4-5 מנות):
בשר טחון המורכב מ-1 קג' צלעות בקר + 100 גר' שומן כבש
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית מלח
1/2כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל דק ומטגנים עד להזהבה. מעבירים למקרר להתקררות.
לאחר שהבצל התקרר, מערבבים אותו עם שאר המרכיבים של תערובת ההמבורגרים.
יוצרים מהתערובת המבורגרים. כדאי להיעזר ברינג מתאים.
אנחנו מכינים המבורגרים של 220 גר' ו-300 גר' (נעזרים לשם כך במשקל מטבח).
מניחים את ההמבורגרים בתבנית או בצלחות במקרר, על מנת שיתקשו מעט ולא יתפרקו כאשר נצלה אותם.
לאחר המתנה של כחצי שעה, מחממים מחבת פסים.
במקביל מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
כאשר המחבת לוהטת, מתחילים לצלות את ההמבורגרים.
כאן מגיע הקטע שאינו מדוייק במיוחד…
צולים צד אחד של ההמבורגרים וכאשר הוא מתחיל להשחים הופכים לצד השני.
מוציאים מהמחבת כאשר נשאר פס אדום במרכז ההמבורגר לאורכו (ההמבורגר צריך להיות עשוי טוב משני צידיו ומעט "חי" באמצע).
מעבירים את ההמבורגר לתנור להמשך צליה של כ-10 דק'.
זה נותן המבורגר בדרגת עשיה well. אם מעדיפים המבורגר בדרגת עשיה medium, זמן הצליה מתקצר בהתאם.
את ההמבורגרים מגישים בלחמניות. מורחים את הלחמניות במיונז, קטשופ, חומוס, חריף, גוואקמולי, חרדל וכו'. מוסיפים ביצה עין, פטריות, עגבניות, בצל, בייקון, חסה, מלפפון חמוץ, צ'יפס ומה שרק מתחשק.
בתאבון!
צלעות בקר?
29 בדצמבר 2015 בשעה 6:20
הי שלמה 🙂
אכן צלעות בקר…
29 בדצמבר 2015 בשעה 8:08
אכן העיצוב חדש. תודה רבה על המחמאות 🙂
10 בינואר 2013 בשעה 21:04
the meat with the beat! 🙂
נראה נהדר וגם העיצוב (חדש, נכון?) והתמונות מוצלחות מאוד
10 בינואר 2013 בשעה 21:03