צילום, אוכל ומה שביניהם

חזה עוף במלית חזה אווז מעושן / בשר טחון ואורז צ'ילי מתוק

IMG_4355_s

מה שקורה לי בזמן האחרון זה פשוט איום ונורא…

אני בבית, אז יש לי הרבה זמן פנוי וכל פעם שאני מתיישבת ליד המחשב, העין ישר נמשכת למתכונים חדשים. אני שומרת לי המון מתכונים במחשב, ב-  Pinterest (מדהים איך שהדבר הזה עושה חשק לבשל ולאפות) ובכל מקום אפשרי כמעט. יש לי כמובן גם שני קלסרים מלאים במתכונים – אחד לארוחות והשני למאפים ומתוקים. המדפסת עובדת שעות נוספות וצריכת הדיו עולה ועולה…

והמשפחה שלי מה היא אומרת ?

בן זוגי מבסוט שאני מעסיקה את עצמי ואפילו מוכן לשתף פעולה עם הנחיות לקניות שונות ומשונות של מרכיבים וכל מיני מינים של דברים שהמתכון דורש.

המתבגר שלי לפעמים מסנן "יצא לך טעים" ולפעמים מעקם את הפרצוף. הכל תלוי בכמות החלבונים והפחמימות ביחס לכמות הירקות שבמתכון (ככל שכמות הירקות יורדת, שביעות הרצון כמובן רבה יותר).

על השילוב של חזה עוף במלית חזה אווז מעושן ואורז צ'ילי מתוק חשבתי בעצמי והוא בעצם צירוף של שני מתכונים:

האחד – חזה עוף במלית חזה אווז מעושן מתוך "בישול בארבעה מרכיבים‏" של מיכל לוי-אלחלל.

השני – אורז צ'ילי מתוק מתוך "ארוחה ב-30 דקות" של ג'יימי אוליבר.

עקרונית אני ממש בעד ארוחות קלות שלא דורשות יותר מידי התעסקות ומאמץ, כך ששני הדברים עונים על הצורך הזה.

אם להיות הוגנת, חשוב לי לציין שהשימוש בחזה אווז מעושן הופך את הארוחה ליקרה מידי ואפשר לחפש תחליפים זולים יותר כמו בשר טחון, פטריות, עשבי תיבול וכו'.

עוד הערה – המתכון לאורז צ'ילי מובא כאן בשינויים קלים מגרסת המקור.

IMG_4364_s

חזה עוף במלית חזה אווז מעושן

המצרכים (ל-4 מנות):

800 גר' חזה עוף

200 גר' חזה אווז מעושן, פרוס דק

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מנקים את חזות העוף משומן וחותכים חתך עמוק לרוחב כל יחידה שלמה. ממלאים כל חתך בחמש פרוסות חזה אווז מעושן ומהדקים.
  2. מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים אותם בשמן הזית ארבע דקות מכל צד. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 190 מעלות כ-10-15 דקות (תלוי במידת העשיה הרצויה. חשוב לשים לב לא לייבש את חזה העוף יותר מידי).

IMG_4501_s

חזה עוף במלית בשר טחון

המצרכים (ל-4 מנות):

800 גר' חזה עוף

400 גר' בשר טחון (עדיפות לבשר צלעות טחון)

1 בצל גדול קצוץ

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר בצל קצוץ. כשהבצל נעשה שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו תוך ערבוב ומעיכה, עד שהוא מתפורר לפירורים. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מנקים את חזות העוף משומן וחותכים חתך עמוק לרוחב כל יחידה שלמה. ממלאים כל חתך בבשר טחון ומהדקים.
  3. מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים אותם בשמן הזית ארבע דקות מכל צד. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 190 מעלות כ-10-15 דקות (תלוי במידת העשיה הרצויה. חשוב לשים לב לא לייבש את חזה העוף יותר מידי).

 

IMG_4831_s

אורז צ'ילי מתוק / ג'יימי אוליבר

המצרכים:

1 כוס גדולה של אורז בסמטי

צרור קטן של בצל ירוק

3 ביצים

1 כף רוטב סויה

שמן זית

מלח

פלפל שחור

רוטב צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה:

שמים את האורז במחבת עם 2 קמצוצי מלח.

מכסים עם 2 ספלי מים רותחים (משתמשים באותו הספל בו משתמשים כדי למדוד את האורז).

מוסיפים מעט שמן זית.

מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים במשך 7 דקות (עד שכל המים מתאדים).

קוצצים דק את הבצל הירוק ומכניסים לתוך קערת ערבוב.

מוסיפים פנימה את הביצים, רוטב הסויה, קורט פלפל וזרזיף של שמן זית. מערבבים.

מסירים את המכסה מהמחבת ומשתמשים במזלג כדי לאורר את האורז.

יוצקים את תערובת הביצים מעל האורז.

מחזירים את המכסה ומבשלים על החום הנמוך ביותר למשך 4 עד 5 דקות נוספות.

לפני ההגשה מפזרים למעלה רוטב צ'ילי מתוק.


IMG_4510_s

 

IMG_4375_s

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s