כרובית שלמה צלויה בתנור בהשראת אייל שני ומתכון לטחינה ביתית עפ"י חוסאם עבאס
אז על מה אנחנו הולכים השבוע ?… דווקא משהו די פשוט, בריא וטעים, שהגיע בעקבות בקשות בפייסבוק למתכוני כרובית.
ההשראה היא כמובן אייל שני, שמגיש כרובית צלויה עטופה בנייר. אכלנו ב"מזנון" שלו לפני שנה בערך. נדמה לי ששילמנו משהו כמו 30 ₪ עבור הכרובית שהייתה טעימה ללא ספק, אבל אז החלטנו שגם אנחנו יכולים, הרבה יותר זול.
אז חיפשתי קצת ברשת ועליתי על מתכון של מיכל וקסמן. יובא כאן לאלתר בהמשך הפוסט.
עד שבן זוגי נכנס לעסקי הכרובית, הכרתי רק את הכרובית הקפואה של "סנפרוסט" וגם אז ידעתי להוסיף אותה רק לתבשיל ירקות. כשקיבלתי את הסו שף הכי טוב בעולם, שמוכן לנקות ולחתוך ולהרתיח… גיליתי שכרובית טרייה היא באמת הכי.
מה שטוב במתכון הזה, שהוא באמת מהיר הכנה. אפשר להכין מראש ולקחת לעבודה ביום המחרת. טעים חם (אפשר לחמם במיקרו), אבל גם קר. נהדר בתוספת טחינה ביתית.
אם נשארת כרובית כמה ימים במקרר, אפשר לחתוך אותה לפרחים ולהוסיף לאורז, פתיתים, אטריות וכו'.
המרכיבים:
1 ראש של כרובית לבנה וטרייה מאוד עם כל העלים שעוטפים אותה
שמן זית למריחת הכרובית
סיר מלא מים
חופן של מלח גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום מקסימלי.
2. מרתיחים מים בסיר גדול שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה. רתחו המים. מוסיפים מלח כמו לפסטה. מכניסים את הכרובית השלמה למים כשהזנב (הגבעול העבה) פונה כלפי מעלה והתפרחת כלפי מטה. מבשלים את הכרובית 10 דקות.
3. מוציאים את הכרובית בזהירות מהמים, שלא יקרעו העלים. מסננים ומורחים את התפרחת במריחה נדיבה של שמן זית. מפזרים מלח גס מעל. מניחים במרכז התנור. צולים 30-45 דקות, עד שהכרובית שחומה ופריכה מבחוץ.
* מומלץ להגיש עם רוטב טחינה ועם עגבניות מרוסקות.
מתכון לטחינה ביתית עפ"י חוסאם עבאס (מסעדת אל-באבור):
המרכיבים:
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים קרים מאד
1 לימון סחוט טרי
1/2 שן שום כתושה (לא חובה)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק (לא חובה)
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
יוצקים את המים לתוך הקערה. מוסיפים את המלח ובוחשים עד שהמלח נמס במים.
מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שהתערובת לבנה.
מוסיפים את הלימון ומערבבים.
מוסיפים את שן השום והפטרוזיליה ומערבבים.
מצננים במקרר כחצי שעה ומגישים קר.
מנסיוני אפשר לוותר על תהליך הבישול של הכרובית ולהכניסה לתנור שטופה ומרוחה, יוצאת מבושלת אך יותר קראנצ'ית
4 בנובמבר 2017 בשעה 9:11
למי שרוצה את זה חלבי, במקום שמן זית (או לרסס חמאה או למרוח חמאה מומסת) ולפזר גבינות קשות למיניהם: פרמזן / בולגרית מפוררת / צ'דר מגורדת / פרומעז מגוררת גס וכו'
14 בנובמבר 2013 בשעה 15:45
ואוו…יאמי 🙂
14 בנובמבר 2013 בשעה 16:03
אפשר להוסיף מעל את כל סוגי הגרעינים(חמניות/צנוברים/דלעת וכו…) ולאפות עד כדי השחמה בתנור.
23 בינואר 2013 בשעה 19:21
רעיון טוב. תודה!
23 בינואר 2013 בשעה 19:48
מקווה שמתישהו תהיה לך חויה מתקנת. אולי עם המתכון שלי 🙂 ?
20 בינואר 2013 בשעה 21:15
"אבל הכי מצחיק זה להגיד כרובית" 🙂 וגם טעים מאוד.
ניסיתי לא מזמן לצלות כרובית שלמה מרוחה במין ממרח מיסו שהכנתי ואילולא נשפך לי קצת יותר מהמתוכנן סוכר זה בטח היה טעים יותר….
20 בינואר 2013 בשעה 20:46
מאד אוהבת כרובית, בכל דרך אפשרית !!
ינוסה בקרוב מאד 🙂
תודה ♥
20 בינואר 2013 בשעה 17:15
כיף לשמוע 🙂 אכן מתכון נהדר!
20 בינואר 2013 בשעה 17:33