אטריות אורז עם חזה עוף ואפונה
אז יום ראשון היום והרשת מלאה במתכונים קלילים לתחילת השבוע ואני מתכננת להעלות את המתכון הזה כבר כמה ימים, אז חשבתי לעצמי שזו הזדמנות טובה וגם התמונות של יובל מדהימות 🙂 .
ההשראה למתכון הגיעה מהספר של ישראל אהרוני – "פסטה, נודלס ומה שביניהן", שהוא מדהים מדהים, מדהים, בעיקר בגלל התמונות המרהיבות (מה לעשות, אני בוחרת ספרי בישול לפי התמונות…). הספר מתאר את גלגולה של הפסטה על דרך המשי – סין, בוכרה, תורכיה ואיטליה. יש בו שימוש נרחב בכל סוגי האטריות למיניהן – כיסנים, אטריות ביצים, אטריות אורז, אטריות שעועית, פסטה, רביולי ועוד.
המתכון לא מופיע בספר, אבל הוא בהחלט עשה לי חשק לבשל עם אטריות אורז.
אני לא חושבת שאי פעם בישלתי עם אטריות אורז. אולי… בכל אופן, החוויה הפעם הייתה שונה… יצא טעים. לא בטוחה שזו ההעדפה שלי על פני פסטה טרייה או אטריות ביצים, אבל ההכנה מהירה ופשוטה וזה איזשהו גיוון לאוכל הדי סטנדרטי של אמצע השבוע.
כל אחד ממרכיבי המנה מבושל בנפרד, אבל אין יותר מידי התעסקות. שמים בסיר, מידי פעם מערבבים וזהו… את אטריות האורז אין צורך לבשל, רק להניח בקערה עם מים רותחים.
המרכיבים:
1/2 שקית אטריות אורז (227 גר')
1 קג' חזה עוף נקי
1 שקית אפונה עדינה קפואה סנפרוסט (600 גר')
1/2 כוס ציר בקר (לא חובה)
3+2 כפות רוטב סויה
1/2 פלפלון צ'ילי
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן
אופן ההכנה:
הכנת חזה העוף:
לחתוך את חזה העוף לקוביות קטנות.
לערבב בקערה עם:
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
להשרות את חזה העוף במרינדה במשך כשעה, במקרר.
לאחר שעה, לשמן מחבת רחבה.
אחרי שהשמן מתחמם, להעביר למחבת את קוביות חזה העוף עם נוזלי המרינדה.
להוסיף 1/2 פלפלון צ'ילי קצוץ.
לתת לחזה העוף להתבשל.
לערבב מידי פעם.
הכנת האפונה:
לשפוך את שקית האפונה לסיר.
להוסיף:
1/2 כוס ציר בקר (במידה ויש. לא חובה.)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
לכסות במים.
לבשל על אש רגילה כחצי שעה (עד שהאפונה מתרככת).
הכנת אטריות האורז:
לשים 1/2 חב' אטריות אורז בקערה עם מים חמים (שהורתחו).
לתת לאטריות להתרכך (כחצי שעה).
הרכבת המנה:
כשהעוף שחום, להוסיף את אטריות האורז ואת האפונה המבושלת.
להוסיף 2 כפות רוטב סויה.
לערבב הכל יחד.
לתת לתבשיל להתחמם מחדש עם כל המרכיבים.
להגיש ולאכול חם.
נראה מעולה !
אוהבת אטריות אורז ואף יותר אטריות שעועית.. (רק בגלל שהן שקופות..חח)
נראה מבטיח, ינוסה בקרוב 🙂
3 בפברואר 2013 בשעה 18:09
מודה ומתוודה שמעולם לא טעמתי אטריות שעועית, אבל בהחלט אנסה בהזדמנות הראשונה. תודה על המחמאה 🙂
3 בפברואר 2013 בשעה 18:12