צילום, אוכל ומה שביניהם

אטריות אורז עם חזה עוף ואפונה

IMG_4573_s

אז יום ראשון היום והרשת מלאה במתכונים קלילים לתחילת השבוע ואני מתכננת להעלות את המתכון הזה כבר כמה ימים, אז חשבתי לעצמי שזו הזדמנות טובה וגם התמונות של יובל מדהימות 🙂 .

ההשראה למתכון הגיעה מהספר של ישראל אהרוני – "פסטה, נודלס ומה שביניהן", שהוא מדהים מדהים, מדהים, בעיקר בגלל התמונות המרהיבות (מה לעשות, אני בוחרת ספרי בישול לפי התמונות…). הספר מתאר את גלגולה של הפסטה על דרך המשי – סין, בוכרה, תורכיה ואיטליה. יש בו שימוש נרחב בכל סוגי האטריות למיניהן – כיסנים, אטריות ביצים, אטריות אורז, אטריות שעועית, פסטה, רביולי ועוד.

המתכון לא מופיע בספר, אבל הוא בהחלט עשה לי חשק לבשל עם אטריות אורז.

אני לא חושבת שאי פעם בישלתי עם אטריות אורז. אולי… בכל אופן, החוויה הפעם הייתה שונה… יצא טעים. לא בטוחה שזו ההעדפה שלי על פני פסטה טרייה או אטריות ביצים, אבל ההכנה מהירה ופשוטה וזה איזשהו גיוון לאוכל הדי סטנדרטי של אמצע השבוע.

כל אחד ממרכיבי המנה מבושל בנפרד, אבל אין יותר מידי התעסקות. שמים בסיר, מידי פעם מערבבים וזהו… את אטריות האורז אין צורך לבשל, רק להניח בקערה עם מים רותחים.

המרכיבים:

1/2 שקית אטריות אורז (227 גר')

1 קג' חזה עוף נקי

1 שקית אפונה עדינה קפואה סנפרוסט (600 גר')

1/2 כוס ציר בקר (לא חובה)

3+2 כפות רוטב סויה

1/2 פלפלון צ'ילי

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן

 

אופן ההכנה:

הכנת חזה העוף:

לחתוך את חזה העוף לקוביות קטנות.

לערבב בקערה עם:

3 כפות רוטב סויה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

להשרות את חזה העוף במרינדה במשך כשעה, במקרר.

לאחר שעה, לשמן מחבת רחבה.

אחרי שהשמן מתחמם, להעביר למחבת את קוביות חזה העוף עם נוזלי המרינדה.

להוסיף 1/2 פלפלון צ'ילי קצוץ.

לתת לחזה העוף להתבשל.

לערבב מידי פעם.

IMG_4552_s

 

הכנת האפונה:

לשפוך את שקית האפונה לסיר.

להוסיף:

1/2 כוס ציר בקר (במידה ויש. לא חובה.)

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן

לכסות במים.

לבשל על אש רגילה כחצי שעה (עד שהאפונה מתרככת).

IMG_4559_s

 

הכנת אטריות האורז:

לשים 1/2 חב' אטריות אורז בקערה עם מים חמים (שהורתחו).

לתת לאטריות להתרכך (כחצי שעה).

IMG_4565_s

 

הרכבת המנה:

כשהעוף שחום, להוסיף את אטריות האורז ואת האפונה המבושלת.

להוסיף 2 כפות רוטב סויה.

לערבב הכל יחד.

לתת לתבשיל להתחמם מחדש עם כל המרכיבים.

להגיש ולאכול חם.

 

 IMG_4577_1_s

 

 

מודעות פרסומת

2 תגובות

  1. נראה מעולה !
    אוהבת אטריות אורז ואף יותר אטריות שעועית.. (רק בגלל שהן שקופות..חח)
    נראה מבטיח, ינוסה בקרוב 🙂

    3 בפברואר 2013 בשעה 18:09

    • מודה ומתוודה שמעולם לא טעמתי אטריות שעועית, אבל בהחלט אנסה בהזדמנות הראשונה. תודה על המחמאה 🙂

      3 בפברואר 2013 בשעה 18:12

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s