צילום, אוכל ומה שביניהם

חלה מתוקה של שבת

IMG_5686_s

כל שישי, החתיך שלי קם מוקדם והולך לקנות חלות במאפיה של הישוב.

יש להם חלות מתוקות טעימות, שאני מכורה להן.

אני פורסת אותן לפרוסות שמנמנות ומקפיאה ואז נהנית מהן כל השבוע.

לפני חודש בערך, החתיך התקומם ואמר שלא ייתכן שנרעה בשדות זרים, וכי הגיע הזמן לאפיית חלות ביתית.

אז ניסינו מתכון של אורי שפט והסתבכנו נורא עם קליעת הצמות, אבל הן יצאו טעימות, למרות שלא נראו מי יודע מה.

שבוע לאחר מכן, ניסינו מתכון של קרין ורונן גורן מ"ששת מאפים" ועקבנו באדיקות אחרי ההוראות לקליעת צמות מהסרטון הזה, שראיתי בבלוג של עוגיו.נט.

יצאו חלות יפות יפות וטעימות נורא.

באמת ממש פשוט.

כל כך טיפשי לקנות חלות, כשאפשר להכין חלות ביתיות בקלות ובעלות זולה הרבה יותר.

דרך אגב, ברגעים אלו ממש, תופחות להן החלות במטבח הביתי שלנו 🙂

שבוע טוב!

 

חלה מתוקה ועשירה/ עפ"י קרין ורונן גורן מתוך "ששת מאפים"

חומרים ל-2 חלות קלועות גדולות:

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרית (50 גר')

1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים

3 ביצים

1/4 כוס (50 גר') סוכר + 2 שקיות (20 גר') סוכר וניל

1/4 כוס (80 גר') דבש

100 גר' חמאה מומסת (לא חמה)

2 כפיות מלח

ביצה טרופה עם כף חלב, לזיגוג

שומשום לקישוט

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: שמים קמח בקערית מיקסר עם וו לישה, ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים חלב, מים, ביצים, תערובת סוכר ודבש ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים חמאה ומלח ומעבדים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

מעצבים, מתפיחים ואופים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
מגלגלים כל חלק לרצועה באורך 50 ס"מ (אם הבצק נדבק למשטח העבודה, מקמחים קלות). קולעים צמה מכל 4 רצועות.

מניחים כל צמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת, ומתפיחים עד שהצמות מכפילות את נפחן.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים את הצמות התפוחות בעדינות בביצה, ומקשטים בשומשום.
אופים כ-25 דקות, עד שהחלות זהובות (גם בתחתית), ריחניות וקלות למגע.
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות. מגישים חמים. 

IMG_5689_s

מודעות פרסומת

תגובה אחת

  1. חלות לא חותכים, חלות קורעים. הכי טעים.

    25 במאי 2013 בשעה 15:56

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s