צילום, אוכל ומה שביניהם

עוגת פרג ושוקולד מריר

IMG_7214_s

פורים הגיע ותכף מסתלק לו ואיך אפשר בלי אוזני המן או עוגת פרג 🙂

אני מתה על אוזני המן.

היו לנו כמה ניסיונות שלא צלחו להכינם בבית והחלטנו שאוזני המן נמשיך לקנות ואת החג נציין בעוגות פרג, שהן "ה"פייבוריות שלנו.

פרג הוא חומר גלם מופלא.

העולם נחלק לחובבי פרג ולכאלו שלא מסוגלים לטעום אותו.

אנחנו מחובבי הפרג.

בדייט הראשון שלנו בן זוגי ואני חלקנו עוגת פרג (איזה אומץ זה לאכול עוגת פרג בדייט ראשון. איך לא חשבתי על השחורים הקטנים האלו שנדבקים לשיניים…).

העוגה הזו היא למעשה עוגה בחושה.

מכניסים את כל החומרים לקערה, מערבבים, שופכים לתבנית והופ לתנור.

השילוב של פרג עם שוקולד מריר מופלא.

חשוב חשוב להשתמש רק בפרג טחון טרי.

אצלנו יש באופן די קבוע שקיות פרג קטנות במקפיא.

כשמתחשק, מוציאים ומכינים.

אפילו אין צורך להפשיר מראש.

 

חג פורים שמח!

  

עוגת פרג ושוקולד מריר (מבוסס על המתכון הזה)

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

3 ביצים

1/2 כוס שמן

1/4 1 כוסות סוכר לבן

1 כוס חלב

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

150 גרם פרג טחון טרי

1/4 1 קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק מאוד

אבקת סוכר להגשה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 175- מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, חלב, סוכר וניל ומלח לתערובת אחידה.

3. מוסיפים פנימה פרג, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת.

4. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת.

5. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים במשך כ – 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (לא להתפתות להוציא מוקדם מידי, כי אז העוגה תשקע).

6. מצננים לחלוטין, מקשטים במעט אבקת סוכר ומגישים.

* מתכון נוסף עם פרג, אפשר למצוא כאן

IMG_7230_s

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s