צילום, אוכל ומה שביניהם

אגריסטדה דה יוליקס – כדורי בשר ברוטב לימון

לכבוד ראש השנה הבא עלינו לטובה, אני מביאה לכם מתכון ספרדי / תורכי מבית אמא – "אגריסטדה דה יוליקס", שזה למעשה כדורי בשר ברוטב לימוני חמצמץ.

מתכון מקסים ופשוט להכנה, שמככב אצלנו בבית בשבועות האחרונים ואף יתארח בשולחן החג.

שתהיה לכולנו שנה טובה וקלה. שנת בריאות ונחת.

DSC_0301

אגריסטדה דה יוליקס / יובל וגלית

המצרכים:

4 כוסות מים

4 כפות שמן

2 כפיות מלח

לתערובת כדורי הבשר:

1/2 קג' בשר בקר טחון (צלעות)

1/2 קג' בשר הודו/עוף טחון

2 פרוסות לחם שרויות וסחוטות

1 ביצה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

לרוטב:

2 ביצים

4 כפות לימון

אופן ההכנה:

שמים בסיר 4 כוסות מים.

מוסיפים 4 כפות שמן ו-2 כפיות מלח.

לשים את הבשר עם הלחם, הביצה, המלח והפלפל.

יוצרים כדורים.

כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים אליו את כדורי הבשר.

מבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-20 דק'.

מערבבים בצלחת עמוקה 2 ביצים עם 4 כפות לימון.

מעבירים בכל פעם קצת מהרוטב שבסיר לצלחת עם הביצים והלימון ומערבבים.

מחזירים את הרוטב לסיר על האש, ומערבבים כל הזמן במשך כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.

להגיש חם עם לחם טרי, שאפשר יהיה לטבול ברוטב.

מתאים מאוד גם עם אורז לבן.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s