אורז לבן, תירס וחזה עוף
מה בקופסה ?
אורז לבן
תירס
חזה עוף
אורז
המרכיבים:
1 בצל קצוץ
2 כוסות אורז בסמטי
5 כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית מלאה אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר טפלון.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
מוסיפים את האורז.
מכסים עם 5 ספלי מים רותחים (משתמשים באותו הספל בו משתמשים כדי למדוד את האורז).
אם יש ציר עוף/בקר, אפשר להחליף 1/2 כוס מים רותחים ב-1/2 כוס ציר עוף/בקר.
מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף.
מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות (עד שכל המים מתאדים).
מכבים את האש ומכסים את הסיר במגבת (מתחת למכסה של הסיר), כדי לתת לאורז להתייבש מעט.
לאחר כ-15 דקות, מסירים את המגבת והמכסה מהסיר ומשתמשים במזלג כדי לאורר את האורז.
תירס
המרכיבים:
1 חבילת תירס קפוא (עדיף של "סנפרוסט")
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
שמים בסיר את התירס עם המלח.
מכסים הכל במים.
מבשלים כ – 15 דקות עם מכסה, עד שהתירס מתרכך.
חזה עוף
המרכיבים:
1 ק"ג שניצלים פרוסים דק
תבלין עוף (מומלצים – תבלין גריל עוף של "תבליני מימון" או תבלין עוף של "תבליני פרג")
מלח
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
מרססים מחבת טפלון (עדיף מחבת פסים) בתרסיס שמן ונותנים לה להתחמם.
בינתיים מניחים את השניצלים בצלחת אחד ליד השני ומפזרים מעל תבלין עוף ומעט מלח.
כשהמחבת חמה, מניחים את השניצלים במחבת כשהצד המתובל כלפי מטה.
מתבלים גם את החלק העליון של השניצלים בתבלין עוף ומלח.
כשרואים שהשניצלים מתחילים להלבין, הופכים לצד השני.
השניצלים לא צריכים הרבה זמן על האש. כמה דקות מכל צד.
משתדלים לא לייבש אותם יותר מידי.
כשהשניצלים מוכנים, מוציאים לצלחת נקיה שיש עליה נייר סופג וממשיכים עם שאר השניצלים בדיוק באותה הצורה.
ניתן לגוון עם חזה עוף ברוטב פסטו:
מניחים את השניצלים בצלחת אחד ליד השני ומורחים עליהם רוטב פסטו (אנחנו משתמשים ברוטב "פסטו איטלקי" של "אוליביה").
כשהמחבת חמה, מניחים את השניצלים במחבת כשהצד המתובל כלפי מטה.
מורחים רוטב פסטו גם על החלק העליון של השניצלים.
ההמשך – זהה למתכון המקורי.
להשאיר תגובה