צילום, אוכל ומה שביניהם

בראוניז של חורף

אני לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלי הצורך במתוק מרקיע שחקים בשבועות האחרונים. אולי זה קשור לחורף שמתקרב, לימים שמתקצרים ואולי זה סתם תירוץ ואני פשוט מכורה לשוקולד…

ההסבר המדעי לצורך המתגבר במתוק קשור לסרטונין, שהוא מוליך עצבי והורמון הקשור לתהליכים רבים במוח ובמערכת העיכול, ביניהם רעב ושובע, רגישות לכאב, מצבי רוח ועוד. כשרמת הסרטונין גבוהה, אנו מרגישים רגועים, שמחים ושבעים יותר. כשרמת הסרוטונין נמוכה, אנו מרגישים דכדוך, עייפות, עצבנות ורעב (במיוחד לפחמימות ולמתוקים). בחורף, עקב הירידה בשעות האור, הפרשת הסרטונין יורדת. כדי להעלות את כמות הסרוטונין בגוף, אנו פונים לאכילת מתוק.

ואם במתוק עסקינן, הכוכבים העולים בשמי מטבחנו בימים אלו, הינם ריבועי בראוניז של קרין גורן.

להלן המתכון…

רכיבים
250 גרם שוקולד מריר 
250 חמאה 
4 ביצים 
1 וחצי כוסות סוכר 
רבע כוס קקאו 
רבע כוס שוקולית 
1 כוס קמח 
רבע כפית מלח 

אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. 
ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. 
במיקסר מקציפים סוכר וביצים במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. 
מנפים יחד קמח, קקאו, שוקולית ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה. 
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים כ-25 דקות, עד שהשוליים יציבים ותפוחים ונפרדים מדפנות התבנית, והמרכז יציב בקושי ועדיין רך למגע. 
פורסים ואוכלים (להקלה על הפריסה רצוי לקרר במקרר כמה שעות). 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s